Mijn Appril 2014

Afgelopen maand was het de maand van de apps in Nederland. Appril is een festival met meer dan 100 workshops en lezingen over apps en mobiel internet. Zelf ben ik daar natuurlijk ook bij geweest!

Coolblue

Cooldown at Coolblue

Bij de seminar van Coolblue gaf de multimiljonair én CEO van Coolblue een interessante presentatie over hoe je een succesvolle onderneming opzet. Ook gaf hij antwoord op de vraag waarom Coolblue zo succesvol geworden is. Daarna kwamen de webdevelopers vertellen over hun aanpak tijdens het ontwikkelen van hun 157 webshops. Verder kregen we een uitgebreide rondleiding door het hypermoderne kantoor.

Apps met een persoonlijkheid

Apps met een persoonlijkheid

Het tweede Appril evenement dat ik heb bezocht, ging over ‘UX Personality Design‘. Tijdens het evenement kregen we interessante presentaties over wat een app nou zo succesvol kan maken. Ook kregen we een leerzame workshop over het ontwikkelen van merkidentiteit door middel van het toepassen van karaktereigenschappen en archetypes. Aan de hand hiervan moesten we een zelfverzonnen dating app aan een jury pitchen.